Programokat szerveztek a tárlathoz

2018.01.20. 10:00

Élményszerűvé tett VárosKép kiállítás Fehérváron

Ebben a félévben több programot szerveznek a múzeum VárosKép című kiállításához, amely nemrég nyílt meg. Lesz komolyabb szakmai és könnyedebb, közönségbarát rendezvény is.

Bokros Judit

Fotó: Fehér Gábor

A Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott: a tanév végéig nyitva tartó VárosKép című tárlatot számos programmal igyekeznek közelebb vinni a fehérvári közönséghez.

Brájer Éva alpolgármester dicsérte a Fehérvár 20. századi történetének fontosabb időszakait bemutató kiállítást. Elmondta: a szép és tartalmas anyag sokaknak érdekes élményt nyújt, s a városvezetés szeretné, ha sok iskolás fiatalt lehetne megszólítani.

Balról Paréj Gabriella és Győr Attila Fotó: Fehér Gábor

A tárlat egyik kurátora, Demeter Zsófia történész a kiállítás tematikáját részletezte, rámutatva: a hangsúlyt egyrészt az ünnepekre, azok hatására, másrészt arra helyezték, hogyan változott Fehérvár arculata. A másik kurátor, Bányai Balázs megemlítette a látványért felelős Varga Gábor Farkas grafikusművészt is. Majd felsorolta a programokat, amelyek közül az első január 31-én Csurgai Horváth József levéltárigazgató előadása lesz a dualizmuskori fejlődésről. Február 21-én Bányai Balázs és Demeter Zsófia kérdezi a volt tanácselnököt és polgármestert, Balsay Istvánt. A tanároknak február 7-én tartanak szervezett tárlatvezetést. A későbbiekben lesz még zenés és irodalmi est is. Paréj Gabriella múzeumpedagógus a gyerekeknek, fiataloknak szóló, élményszerű foglalkozásokat emelte ki, ezekre be kell jelentkezni.

Győr Attila, a múzeum igazgatóhelyettese hozzátette: már megvan a kiállítási tervük a 2018-as évre, amelyről bővebben is beszámolnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában