A muzsika ereje

2017.12.26. 09:21

Zene, ami megemel – Kálozi fivérek koncerteztek a ciszterci templomban

Nem söpört végig a hír, hogy két kálozi fivér játszik a ciszterci templomban, mégis többen beugrottak töltekezni. És úgy lett!

Nagy Zoltán Péter

Presszer Pici után szabadon kérdem én: érezte azt valaki, amikor az angyalok könnyű, de érezhetően meleg szárnyakkal hónaljon fogják, és zsupsz, megemelkedik? Nem viccelek. A ciszterci templom oldalképeihez emelt az a tiszta hang, amit két srác művelt.

Elemér elmondta, hogy mindketten a zeneművészeti egyetemen végeztek. Az igazság az, hogy hegedűvel így szólni emberekhez alapvetés a zeneművészeti. Azt hiszem, Elemérben több van

Horváth Elemér a hegedű szerelmese, vagy lehet, a hegedű szerelmes Elemérbe, mert csodát csinál vele. Péter, aki szintén Horváth, egy elektromos szintetizátoron zongorázott. Aki ért hozzá, ne üssön agyon, tényleg zongorázott!

Péter úgy tesz, mintha visszahúzódna, csak „másodhegedűs” lenne, de fivére nem létezne nélküle. Péter kérdésemre elmondta, hogy legközelebb január 8-án, este 7 órakor zenélnek a Vörösmarty Színház kávézójában. Csak egy dologban vagyok biztos, aki szereti a zenét, ott lesz...

Brückner Ákos Előd, azaz Előd atya a koncert végén így szólt a templom látogatóihoz: „Sokszor előfordult, hogy fáradtan, meggyötörten tértem haza szentmise után, de ma szárnyalni, táncolni lenne kedvem! Amit hallottunk, az csodálatos volt!” És valószínűleg ezt így érezte mindenki, aki a freskók között ült, s megemelkedett a zenétől, a két kálozi sráctól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában