A szeretet lángjával

2017.11.25. 14:30

A Krisztus Király Napok fényei lobbantak újra

Több mint 12 éve szervezik meg a Krisztus Király Napokat a Zsolt utcai templom és a Közösségi Ház helyszínein, amelyet ezúttal a kórus jubileuma tesz még érdekesebbé.

R. Szolga Réka

A Krisztus Király Napok gyertyáinak fényei mindannyiunk számára utat mutatnak a novemberi sötétségben

Fotó: Pesti Tamás

Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis művészeti vezetője elmondta, hogy a régi kórustagokkal ünneplik a hatvanadik születésnapot, amely során közös múltidézés történik. A rendezvény vendégei között vannak a gyergyószentmiklósi Domokos Pál Péter Dalkör tagjai is, akiknek női karával közösen ad koncertet jubiláló kórusunk vasárnap. A dalkört 1990-ben alapította Páll Ibolya zenetanárnő, azóta számos kül- és belföldi szereplés alkalmával vált egyre népszerűbbé, s nevezett ünnepi hétvégén ezúttal Fejér megye közönsége is részese lehet a koncertjük nyújtotta élvezetnek.

A Krisztus Király Napok gyertyáinak fényei mindannyiunk számára utat mutatnak a novemberi sötétségben
Fotós: Pesti Tamás

Halmay Tivadar festménykiállítását nézegetve új perspektívából, a novemberi ködöt elfeledve gyönyörködhetünk városunk szépségeiben, eddig nem látott részleteket felfedezve. Kézműves foglalkozások, kötetlen beszélgetések keretében szintén résztvevői lehetünk az eseményeknek, és természetesen a szentmise is elmaradhatatlan része a háromnapos rendezvénynek.

- A Krisztus Király Napok egyházi ünnep, ám számos látogatót vonz, akik valójában nem hívők – folytatta a kórusvezető, aki szerint több száz érdeklődőre kell számítani, hiszen mindhárom napon máshol, változatos programokat kínálnak. Lapunk kérdésére hozzátette: nem csak megyeszékhelyünkről, hanem általában Fejér megye egész területéről érkeznek résztvevők, és mindenki talál magának való elfoglaltságot.

A gyertyának fénye van, a szeretet világít
Fotós: Pesti Tamás

A város zenei életében fontos szerepet tölt be, számos koncert résztvevője a Vox Mirabilis Kamarakórus, amelynek elődjét a Krisztus Király Egyházközség kórusaként alapították 60 éve. Az elmúlt időszak sikertörténetét is ezeken a napokon elevenítik fel, melynek köszönhetően még emlékezetesebb ez az év.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában