Kiállítás

2017.10.04. 17:50

Itthon vagy, közösségben!

Az alkotói társulás kiállításának megnyitóját süteménykóstoló követte, majd kezdetüket vették az Itthon vagy! – Magyarország, szeretlek! programjai.

V. Varga József

Körmendi Gitta (b), Fister Ferencné Mária és Nagy Anikó

Fotó: KI

A több felvonásos attrakció létrehozása körül az önkormányzat mellett Körmendi Gitta költő, Fister Ferencné Mária versmondó, hímző és Nagy Anikó fotográfus, „mozgóképes”, kreatív festő bábáskodott. A szervezők második alkalommal mutatták be a helyi kézműves és kulturális értékeket, a kreativitást, a településen élő tehetséges alkotókat. Huszonhatan állítottak ki a hétvégén a könyvtárban!

A finom házi sütemények kóstolását követően az Itthon vagy! – Magyarország, szeretlek! rendezvény programjai sorában először kulturális kínálat várta az érdeklődőket a művelődési házban. Műsort adtak az óvodások és az iskolások, majd az idén 45 éves születésnapját ünneplő Jenői Asszonykórus nyújtotta át szépséges népdalcsokrát a közönségnek.

Körmendi Gitta (b), Fister Ferencné Mária és Nagy Anikó
Fotós: KI

„Szívet melengető, ahogyan kis falunk készült a mai napra” – fogalmazta meg köszöntőjében Kerekes Ildikó polgármester. „A közös munkában hűen kifejeződik a közös értékrend, a számos közösségi érték. Az a képesség, hogy egymás örömét keresve, együtt munkálkodunk.” Az elöljáró oklevelek átadásával köszöntötte a kiállítás összes résztvevőjét.

A program, az együttlét sötétedéskor a Hősök utcai tűzgyújtó helyen folytatódott máglyagyújtással, közös énekléssel és szalonnasütéssel – számolt be a nap zárásáról Nagy Anikó, a Hírlap civil tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában