Székesfehérvár

2017.10.05. 18:34

Az erotikus líra és a közélet elemzése a határon túli irodalom napjain

Székesfehérvár – Egy súlyosabb és egy könnyedebb témára épült az idei Határon túli magyar irodalom napjainak programja.

Bokros Judit

Szakolczay Lajos és Faragó Laura a nyitó napon

Fotó: Pesti Tamás

Csütörtökön délután Földi Zoltán, az önkormányzat Humán Közszolgálati Szakbizottságának elnöke nyitotta meg a háromnapos rendezvényt a szervező Vörösmarty Társaság Kossuth utcai termében (amely egyébként szombatig fő helyszíne az irodalmi találkozó programjainak). Mint fogalmazott: fontos, hogy az oszthatatlan magyarságot képviselve támogassák a rendezvény ügyét.

Szakolczay Lajos és Faragó Laura a nyitó napon
Fotós: Pesti Tamás

Bobory Zoltán, a társaság elnöke a 18. irodalmi napok kapcsán ismét hangsúlyozta, mekkora izgalom számukra a találkozó megszervezése. Ezután emléklapot adott át a dunaújvárosi Pásztor Bertalan írónak, pedagógusnak, aki kiemelkedő munkát végez a társaságon belül, ezért örökös taggá fogadták.

Balról Lukácsy József és Bobory Zoltán

A délután folyamán ketten tartottak tartott előadást a két fő témában, vagyis az aktuális közéleti helyzetről és a kortárs erotikus költészetről. Lukácsy József főleg a határon túli magyar területek jelen állapotáról adott képet, Szakolczay Lajos irodalomtörténész pedig gyönyörű idézetekkel bizonyította klasszikus és modern líránk szépségét. Az előadások között Faragó Laura énekművész varázsolta el a közönséget egy pajzán népdallal és egy humoros székely mesével.

A találkozó pénteken és szombaton folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában