Székesfehérvár

2017.09.26. 10:34

Vastapsot kapott a Toldi estéje a Királykúton

Hétfőn kora este beindult az évad a Királykút Emlékházban, ahol Bakonyi István irodalomtörténész rendszeresen szervez beszélgetős esteket, főként irodalmi témában. Partnerei ebben A Szabadművelődés Háza és a Vörösmarty Társaság.

Bokros Judit

Fotó: Pesti Tamás

Hétfőn az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett Arany-emlékév apropóján zenés irodalmi estre került sor Sudár Annamária és Heinczinger Miklós (Mika) előadásában. Azt, hogy a költő lírája most is hatásos, és a mai olvasót, hallgatót is megszólítja, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az emlékház zsúfolásig megtelt. S nem csak az idősebb korosztály képviselőivel, hanem jó néhány tizen-és huszonéves is volt a közönség soraiban.

Fotós: Pesti Tamás

Bakonyi István ezúttal csak röviden szólt, megemlítve: a fehérvári est gondolata a csíkcsomortáni verstáborban született meg, ott hallott részleteket a műsorból. Ezután átadta a terepet Sudár Annamáriának és Mikának, akik a Toldi estéjét adták elő, kicsit több mint egy órában, szinte megigézve a hallgatóságot. Annamária hiteles előadását Miklós különböző hangszereken játszott dalokkal egészítette ki. Zengő hangja, az énekek jól illettek a műhöz, Toldi estéje szinte megelevenedett előttünk.

A közönség vastapssal jutalmazta a produkciót, amely a reformáció emlékévéhez is kapcsolódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában