Immár a tizenötödik

2018.06.19. 12:55

Tűzzel, vassal, késekkel – Ismét fesztivál lesz a Rác utcai Skanzenben

A 15. Tűzzel-Vassal Fesztivált rendezik a Rác utcai Skanzenben, pénteken pedig késes konferenciát tartanak.

Bokros Judit

A Rác utcai Kézművesek Házában beszélt kedden a hét végi rendezvényekről Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek egyesületének elnöke,Tóthné Albrecht Anikó vezetőségi tag és Lengyel Magdolna, a kovácsok, késesek képviseletében.

A hallottak alapján ismét nagyon színvonalas rendezvényen vehetnek részt az érdeklődők, akik gyermekkel is mehetnek nyugodtan, mert nekik való foglalkozások, programok is lesznek.

Kuriózum, hogy a június 23-ai szombati Tűzzel-Vassal Fesztivált egy Késes konferencia előzi meg pénteken. Ilyenre az országban még nem volt példa – hangzott el. A téma a hagyományos bicskaformák, és az előadások után a késesek, késkészítők kérdezhetnek is.

Késesek kínálatát, bemutatóit is szemügyre lehet venni Fotó: Archív

A szombat már a fesztiválé, amelynek programjai idén a pásztor mesterség köré csoportosulnak. Hortobágyi és csákvári pásztorok tartanak bemutatókat, lesz előadás és beszélgetés a csákvári kolompokról, a pásztor mesterségről, ezek között pedig ének, tánc szórakoztatja a közönséget.

A Rác utca ezen a napon ismét megnyílik, több ház udvarában fogadják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában