Frissen Fejérből

2024.05.22. 13:18

Ezt hagyta maga után a kedd esti vihar

Kedd este az sem úszta meg szárazon, aki esernyőt nyitott. Heves esőzés és szélvihar csapott le több megyére is, köztük Fejér vármegyére, ahol negyven helyszínre riasztották a tűzoltókat.

Gombor Lili

A közelgő vihar sötétségbe borította a környéket

Fotó: Durmics Balázs, Nagy László

A kedd esti vihart kísérő felhőzetről számos szebbnél szebb fotó bukkant fel a közösségi oldalakon, de a fotósokon és a viharvadászokon kívül aligha örült bárki is a viharnak. A többségnek ugyanis nem szép felvételeket okozott az időjárás, hanem bosszúságot és jelentős anyagi károkat. Fejér vármegyében negyven helyszínre riasztották a tűzoltókat az esti vihar miatt, személyi sérülés nem történt. Többségében útra dőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét, akik az önkéntes tűzoltó egyesületekkel együttműködve számolták fel a károkat – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Móron az erős szél megbontotta az uszoda lemezfedését. Iszkaszentgyörgyön két családi ház tetőszerkezete és egy garázs teteje megrongálódott, ezek közül az egyik lakóházra egy fa dőlt, a másiknak a zsindelyfedését szakította fel a vihar. Csókakő közelében egy hat méter magas fa zárta el a vasúti sínpályát, megszakítva ezzel a Komárom és Székesfehérvár között közlekedő vonat útját. A fát a móri önkormányzati és a bodajki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták és eltakarították a sínekről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában