Frissen Fejérből

2024.06.15. 15:30

A IX. Borsófesztiválon jártunk (galéria)

Borsófesztivált tartottak június 15-én, szombaton a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. Főzőverseny és különböző szórakoztató programok, játékok várták a kilátogató családokat, érdeklődőket.

Gombor Lili

Főzőversenyen mérték össze erejüket az indulók a kilencedik Borsófesztiválon

Fotó: Gombor Lili / FMH

A kilencedik Borsófesztiválon jártunk, melyet június 15-én, szombaton rendezett meg a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. A fő attrakció a főzőverseny volt, amelyen több csapat mérte össze tudását és ízérzékét. A felnőtteknek szóló programok mellett a gyerekek sem unatkoztak, őket légvár, céllövölde, repülőgép szimulátor, arcfestés és kézműves foglalkozás várta. A rendezvénynek ideális helyszínt kínált a kultúrudvar hatalmas, zöldellő kertje, melyben játszótér is várta a legkisebbeket. 

A főzőversenyen a versengő csapatoknak különböző, zöldborsó felhasználásával készült ételeket kellett a zsűri elé vinniük. Az elkészült ételeket Halmos Monika fitoterapeuta, író, Boda János gasztronómus, Sasvári Csilla, a Vörösmarty Rádió szerkesztő-műsorvezetője értékelte, és az első három helyezettet jutalmazta egy-egy serleggel, ezen kívül különdíjat kapott a legszebben tálalt, illetve a közönség által legfinomabbnak ítélt étel készítője is.

A főzés jó hangulatát élőzene kísérte, amelyet Unyi József biztosított, aki pedig esetleg elfáradt a borsófejtésben, az megnézhette a MissCsipop Dance bemutatóját, majd délután a Fedák Sári Színház operettműsorát. A Gaja Környezetvédő Egyesület standjánál szintén gondoltak a fiatalabbakra és az idősebbekre is, hiszen volt környezeti és komposztálási tanácsadás, ökológiai lábnyomszámítás és öko játékok. Az egyesület ásott és fúrt kutak nitrit- és nitrátszintjének mérését is elvégezte mindazok számára, akik előzetesen bejelentkeztek náluk és friss vízmintákkal érkeztek a standhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában