Polgárdi gulyásfőző versenyen

2024.05.27. 10:50

Az idei esztendőben 32 csapat indult a főzőversenyen

Civil nappal egybekötött főzőverseny zajlott Polgárdiban.

Bokányi Zsolt

Fotó: Polgárdi Hírek

Az időjárás nagyon kegyes volt a Batthyány ligetbe kilátogatókhoz szombaton, hiszen a korábbi előrejelzések dacára egy csepp eső sem esett a verseny végéig. A főzőverseny szabálya szerint, minden csapat 3 kiló sertés lapockát kapott, a többi összetevőről pedig maguknak a szakácsoknak kellett gondoskodniuk. A zsűri egyik egyik legfontosabb figyelmeztetése volt a versenyzők felé, hogy a csipetke sem maradhat ki egy jó magyar gulyásból. A szakmai tapasztalatokban bővelkedő grémium élén a polgárdi származású Ambrus Alex, a székesfehérvári Alba Cook Főzőiskola séfje, az Origo Mandoletti és Szendvicsbár tulajdonosa pontozott. Míg Szekeres Lajos önkormányzati képviselő és Köntös Zoltán alpolgármester voltak a bírálótársai, adta hírül a Polgárdi Hírek. 

Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a közös főzést. 
Fotó: Polgárdi Hírek

A csapatok nagyobbik része már hosszú évek óta részt vesz a viadalon, így meglehetősen nagy rutinnal rendelkeztek a főzőmesterek. A vidám délelőtt a finom frissen sütött reggelik elfogyasztásával és a főzéssel, no meg a kiváló hangulattal körítve szinte egy pillanat alatt elrepült, és délben megkezdődött az elkészített ételek zsűrizése is. Körülbelül egy órás kóstolást és pontozást követően megszülettek az eredmények. Harmadik helyezett a Vidám Fiúk és Lányok csapata lett. A második helyezést a Polgárdi VSE csapata nyerte el. Míg az élen – nagy meglepetésre, hiszen 14 év alatt még egyszer sem értek el dobogós helyezést – a Polgárdi Városgondnokság gulyása végzett! Senki nem maradt éhen idén se: a közösségi gulyásból az Összhang Egyesület jóvoltából mindenki jól lakhatott. 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában