Néha elszenvedők, máskor főszereplők voltak

2024.04.05. 20:02

Növények és állatok a csatatereken

Front, flóra és fauna: a háborúk, az ütközetek kevéssé ismert szereplőiről beszél majd a pákozdi katonai emlékpark két szakembere rövidesen egy népszerű rendezvényen, ezúttal a Velencei-tó túloldalán, Gárdonyban.

Tihanyi Tamás

Oláh László, a pákozdi katonai emlékpark szakmai igazgatója a legutóbbi előadás alkalmával

Fotó: Ódor Balázs

Április 8-án, hétfőn 18 órakor a növények és az állatok hadviselésben játszott szerepéről hallhatnak majd várhatóan roppant furcsaságokat a következő Történelem Klub vendégei a gárdonyi Nemzedékek Házában. Oláh László, a Katona Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely szakmai igazgatója és munkatársa, Kovács Ágota Johanna történész vetített képest előadásra várja az érdeklődőket.

Egy amerikai katona szárnyasok társaságában az Öböl-háború idején
Fotó: DVIDSHUB

– A flóra és a fauna mindig is körbevett minket. Nem volt ez másként a hadtörténelmi eseményeknél sem, ahol a növények és az állatok elszenvedői, vagy éppen főszereplői voltak az egyes történéseknek. Előadásunk ezen kevéssé ismert, ám annál fontosabb szereplőket mutatja majd be – mondta a hétfői alkalomról a FEOL-nak Kovács Ágota Johanna. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Nemzedékek Házában, ahol egyebek mellett beszéltek már jelentősebb csatáinkról, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc női szereplőiről és hőseiről, valamint egy jónéhány évvel ezelőtt Szudánban elrabolt ENSZ-alkalmazott, Papp István közreműködésével a nemzetközi békefenntartásról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában