Ügyintézés

2024.04.12. 17:00

A szülők már otthonról, online is beírathatják gyermekeiket az általános iskolába

A beiratkozás napján, április 18-án és 19-én minden szülőnek személyesen kell megjelennie abban a köznevelési intézményben, ahova szeretné, hogy gyermeke a következő tanévbe járjon. Az ottani ügyintézést azonban megkönnyíti az az online lehetőség, amely a KRÉTA rendszeren belül érhető el.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A rendszer lehetőséget ad a szülőknek, törvényes képviselőknek, hogy előzetesen, online indítsák el a 2024 szeptemberében tankötelessé váló gyermekek iskolai beiratkozását, ezzel jelentős időt megspórolva – olvasható a Klebelsberg Központ honlapján.

A KRÉTA rendszerében lehetőség van megjelölni a gyermeknek választott iskolát, nyilatkozni lehet a gyermek nemzetiségi oktatásáról, a napi étkezéséről, az etika, vagy hit-erkölcstan közötti választásól, illetve arról is, hogy melyik hozzátartozó viheti el az iskolából a gyermeket. Ha megtörtént a beiratkozás elindítása online, akkor az iskolában a személyes ügyintézés jóval rövidebb időt vesz igénybe. Ettől függetlenül azonban a szülőknek ugyanúgy magukkal kell vinni a beiratkozásra a hatósági igazolványok, dokumentumok, illetve nyilatkozatok eredeti példányát a beiratkozás napján – április 18-19. – az intézménybe. 

Minden egyéb információ itt érhető el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában