Nadapi látkép-faragás

2024.03.23. 07:00

Új eszközzel gazdagodott a nadapi park egy helyi lakosnak köszönhetően

A nadapi kondipark fém eszközei mellé került az a farönkből készült súlyzó, melyet egy helyi lakosnak köszönhet a közösség.

S. Töttő Rita

Fotó: Ságodi Péter

Nadapi látkép-faragás díszeleg annak a farönknek a közepén, melyet Ságodi Péter készített a helyi közösség számára. Az alkotó a helyi kondiparkot egészítette ki egy újabb, természetesebb elemmel: egy olyan súlyzóval, melyet természetes anyagból munkált meg.  

– Hobbi szinten faipari dolgok gyártásával foglalkozom. Saját felhasználásra és örömömre készítek mindenfélét – meséli a feol.hu-nak Ságodi Péter, aki nem mellesleg egy rönkházban él, vagyis egyébként is szereti a fenntartható, természetes életmódot.  

A szabadtéri edzések közben jutott eszébe, hogy mi lenne, ha az itt található eszközöket kiegészítené egy olyan darabbal, amely a szabadsúlyos edzés mondhatni ősi formáját teszi lehetővé.

Fotó: Ságodi Péter 

– A kondipark felszerelései maguk is a szabad testsúlyos edzéseket támogatják, ezt a módszertant követve egészítettem ki a parkot egy farönkből készült darabbal, amellyel további 6-10 gyakorlatot lehet végrehajtani – teszi hozzá az alkotó, nem tagadva: számára már maga az eszköz elkészítése is szórakozás volt, hiszen még nem készített hasonlót. Egyéb elfoglaltságok mellett egy hét alatt készítette el műhelyében az alapanyagból a 30 kilogrammos súlyzót.

– Amikor elkészült, arra gondoltam, milyen jó lenne, ha nem a földön, a sárban állna, amikor kikerül a közterületre, így hát készítettem neki egy állványt. Ezt követte a következő ötlet, hogy érdemes lenne logózni, Nadap címerével. Szerintem így vált méltóvá arra, hogy közkinccsé váljon – mondja Péter, aki csak annyit kért a nadapiaktól: a súlyzót mindenki óvatosan használja, hiszen egy 30 kilós eszközről van szó, s nem szeretné, hogy bárkit baleset érjen. Ságodi Péter ugyan viszonylag új lakos a településen, de kreatív szellemének köszönhetően várhatjuk, hogy hamarosan újabb elképzeléseket valósít meg Nadapon…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában