Frissen Fejérből

2024.03.22. 11:37

Székesfehérvár polgármestere helyesli a miniszteri döntést

Csák János kulturális és innovációs miniszter egy csütörtöki interjúban kijelentette: a városi színházak, zenekarok, vármegyei múzeumok és könyvtárak a jövőben is önkormányzati fenntartásban maradnak.

Feol.hu

Haraszti Zsigmond, a Szent István Király Múzeum munkatársa tart múzeumpedagógiai órát etyeki gyerekeknek

Fotó: Nagy Norbert (illusztráció)

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán reagált a miniszter kijelentéseire. A városvezető szerint a helyi kulturális intézményeknek, művészeti és tudományos műhelyeknek a város és a régió életében nagy jelentősége van, ezért szakmailag és politikailag is jó irány, hogy ezek működtetése továbbra is az önkormányzatoknál maradjon. A politikus szerint: „Az ezekben zajló munka egy egy település szellemi és lelki kincseit gyarapítja. A város kincseiről pedig a város közösségének kell döntenie.” 

A polgármester posztjában kitért arra is, örül annak, hogy a területért felelős Minisztérium is ezt vallja, arra pedig mindig nyitottak, hogy egy erre megfelelő fórumon egyeztessenek a kulturális intézmények közötti, országos vagy regionális együttműködés lehetőségeiről.

A teljes poszt itt olvasható: 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában