Frissen Fejérből

2024.03.22. 10:42

Lezárták a Bregyóban található extrém pályát – hamarosan új épül!

Noha néhány évvel ezelőtt a városgondnokság szakemberei már kicserélték a székesfehérvári Bregyóban található extrém pálya lapjait, azok a nagy és masszív igénybevétel miatt gyorsan kopnak, tönkremennek, balesetveszélyessé válnak.

Szanyi-Nagy Judit

Már 2020-ban is foglalkoztak a pálya felújításával

Fotó: Archív - Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A jelenlegi szerkezetre az üzemeltető nem kaphat műszaki minősítést, enélkül pedig nem nyitható meg a pálya. Mivel az itt található BMX-, roller- és gördeszkapálya újjáépítése rendkívül sokba, több tízmillió forintba kerül, ezért a városgondnokságnak közbeszerzési eljárást kellett kiírnia. A munkát elnyerő vállalkozónak úgynevezett TÜV minősítéssel együtt kell elkészítenie és felépítenie az extrém pályát, várhatóan július végéig – derül ki a cég honlapjáról.

a20200831_Gordeszka_palya_Bergyo_fg_fmh
Megfelelő minősítésekkel kell rendelkeznie a pályának
Fotó: Archív - Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az újonnan épülő pálya költségeinek fedezéséhez a városgondnokság az Aktív Magyarország Országos Bringapark Program keretében is pályázott; ha ez eredményes lesz, nemcsak felújítják, de bővítik is a már meglévő elemeket, terepet.

"A Városgondnokság a szabályoknak megfelelően a lehető leghamarabb lezárja a közbeszerzési eljárást az új pálya építésére, hogy a fehérvári fiatalok újra birtokba vehessék a pályát" – szögezték le írásukban a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában