Vidi múzeum

2024.03.23. 15:30

Ilyen a nyílt hétvége a Vidi múzeumban - vasárnap is várják a családokat! (Videó)

Egész hétvégén várja a családokat a Sóstó Stadion Vidi múzeuma Székesfehérváron. Futball legendák tartanak tárlatvezetéseket, Stopli a stadionba kíséri a látogatókat, a Kölyök klubban pedig focis játékok várják a gyerekeket.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A nyílt hétvégéről készült videó IDE KATTINTVA tekinthető meg!

Szombaton délelőtt Szabó József futball legenda várta a Vidi múzeumban mindazokat, akik kíváncsiak a futball csapat múltjára, történelmére, sikereire és természetesen azokra az ereklyékre, amelyek évtizedek alatt kerültek e páratlan gyűjteménybe. A múzeum mellett megnyílt a megújult Kölyök klub is, ahol igazi focirajongó fiatalokat várnak – ám nem csak most, szombaton és vasárnap, hanem az év minden szakában. Láthatóan felkészültek a programokra, születésnapokra és minden egyébre, amellyel sok-sok fehérvári családnak okozhatnak örömet: van itt ugyanis csocsóasztal, kiberjáték, gombfoci és sok egyéb érdekesség, amely órákig leköti a futball iránt érdeklődő gyerekeket, fiatalokat. A Vidi múzeum nyílt hétvégéje március 24-én, vasárnap is tart – hangsúlyozta Csórics Máté, a múzeum menedzsere.

Csórics Máté
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

- Fontosnak tartottuk, hogy népszerűsítsük a gyerekek között a sportot. Erre kitűnő lehetőség a nyílt hétvége, amelyen a Vidi Múzeumot és a mellette lévő Kölyök klubot mutatjuk be, játékos formában, mégis komoly sporttörténelmet bemutatva. A Vidi Múzeum ugyanis strukturális átalakításon esett át: sokkal hangsúlyosabb szerepet kap mostantól Székesfehérvár közéletében. Az első nyílt hétvége is ezeket a lehetőségeket mutatja be: stadiontúrákkal, múzeumos tárlatvezetésekkel, ügyességi feladatokkal, kiberjátékokkal várjuk a családokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában