Esküt tettek

2024.02.03. 07:00

Fejér vármegyében három új tűzoltó kezdte meg szolgálatát (fotó)

Száznegyvenegy tűzoltó végzett, az újoncok közül hárman Fejérben kezdik meg pályafutásukat.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: Szőke Péter BM OKF

Ahogy arról a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elsején beszámolt: fogadalmat tettek a frissen kiképzett tűzoltók és a tisztjelöltek. A tiszthelyettesek öthónapos képzése a kibocsátó ünnepséggel zárult, ahol a száznegyvenegy tűzoltó esküt tett. Mint írták, mindig a fogadalomtétel a leghangsúlyosabb pillanata a tűzoltók kibocsátó ünnepségének, ezúttal a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ csarnoka visszhangozta a frissen kiképzett tűzoltók esküjét.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett

Szabó-Bisztricz Anettnek, a Fejér vármegyei katasztrófavédelem szóvivőjének a feol.hu az alábbi kérdéseket tette fel: a frissen végzettek közül hány tűzoltó szolgál majd a vármegyében? Ők hol kezdik a szolgálatot? A tűzoltó százados megkeresésünkre az alábbi választ adta: "Fejér vármegyében három új tűzoltó kezdte meg szolgálatát. A képen balról jobbra: Sós Roland Gábor tűzoltó őrmester a dunaújvárosi, Károly Róbert tűzoltó őrmester a székesfehérvári és Kiss Máté tűzoltó őrmester a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon teljesít szolgálatot."

Közleményben hozzátette, a három újonc tűzoltót Magosi Lajos tűzoltó ezredes, vármegyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a katasztrófavédelmi kirendeltségek és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok vezetőinek körében február 2-án, Székesfehérváron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában