Elismerés

2024.02.10. 11:30

Csúcsdíj az építőmérnöknek: Aranygyűrűt kapott Szepes András

Több évtizedes mérnöki és kamarai munkája elismeréséért Év Mérnöke Jubileumi Aranygyűrűt kapott Szepes András József, a Fejér Vármegyei Mérnöki Kamara vezetője. Az elismerés a szakma egyik csúcsdíja.

S. Töttő Rita

Forrás: Szepes András József

A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) huszonötödik alkalommal rendezte meg február 9-én az Országos Mérnökbált, melynek Budapesten a Corinthia Budapest Szálloda adott otthont. Az eseményen - melynek fővédnöke Lázár János építésügyi és közlekedési miniszter – adták át az elmúlt időszak kiemelkedő munkát végzett tagjainak elismeréseit, a Zielinski Szilárd-díjat, továbbá a szakma legmagasabb elismerésének számító Év Mérnöke Aranygyűrű díjat.

Forrás: Szepes András József

Az egyik aranygyűrűt az a mérnök kapja, aki az adott évben kimagasló mérnöki létesítmény megalkotásában vett részt. A másik aranygyűrűt az a kamarai tag mérnök kaphatja, aki életpályája során hazai és nemzetközi tekintetben is maradandó mérnöki alkotással, alkotásokkal kivívta a szakma elismerését. A csúcsdíj az Év Mérnöke Jubileumi Aranygyűrű díj, melyet annak ítél a szakma országos kamarája, aki mind a mérnöki mind a kamarai munkájában kimagaslót alkotott hosszú évek alatt. Ez utóbbi díjat idén Szepes András József, a Fejér Vármegyei Mérnöki Kamarát 28 éve vezető elnöke, a Magyar Mérnöki Kamara Elnökségének tagja vehette át. Az elismerést Wagner Ernő, az MMK elnöke és Péterfi Lóránt, az Építési és Közlekedési Minisztérium Építészeti Stratégiáért felelős helyettes államtitkára adta át az építőmérnöknek.

Forrás: Szepes András József

Az Aranygyűrűt, az indoklás szerint „a Fejér Vármegyei Mérnöki Kamara alapító elnökeként végzett áldozatos, magas színvonalú munkájáért, a hazai mérnökképzés fejlesztésében, az utánpótlás nevelésben kifejtett több évtizedes példamutató irányítói-vezetői tevékenységéért, az oktatás mellett folyamatosan végzett, új technológiák bevezetését célzó mérnöki-kutatói munkája, valamint a hátrányos helyzetű embereket segítő, önzetlen társadalmi munkája elismeréseként” kapta. STR

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában