Frissen Fejérből

2024.02.11. 22:02

A szám, ami életet ment – Ajándékokkal is gazdagodtak a Fejér megyeiek

A nap 24 órájában hívható segélyszám a – remélhetőleg mindenki által ismert – 112.

Szanyi-Nagy Judit

A 112 az Európai Unió tagállamainak a nap 24 órájában hívható segélyhívó száma (illusztráció!)

Fotó: Tóth Imre / Hajdú-Bihari Napló

"A 112-es segélyhívó szám minden nyilvános, vezetékes és mobiltelefonról ingyenesen hívható. A legtöbb mobiltelefonon a 112-es szám a billentyűzár feloldása nélkül is hívható. Abban az esetben is lehet 112-es hívást kezdeményezni, ha nincs hálózat a mobiltelefonon" – kezdte közösségi oldali bejegyzését a Fejér vármegyei rendőrség. A poszt a február 11-ei, az egységes európai segélyhívó szám napja alkalmából jött létre, s innen az is kiderül: hazánkban Miskolcon és Szombathelyen alakították ki a hívásfogadó központokat, ahol a hívásfogadó operátorok fogadják és szükség esetén onnan továbbítják a bejelentéseket az illetékes, intézkedő készenléti szervek részére.

A vasárnapi összegzésből tudható, hogy a nemzetközi naphoz kapcsolódóan a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei február 7-én, szerdán a székesfehérvári városi piac területén, február 8-án, csütörtökön Pázmándon, valamint Vereben, február 9-én, pénteken pedig Csókakőn várták személyes tanácsadás keretein belül az érdeklődőket, akikkel praktikus vagyonvédelmi tanácsokat, továbbá az online térben elkövetett bűncselekmények megelőzését célzó ajánlásokat osztottak meg. A program keretében nemcsak hasznos bűnmegelőzési információkkal, de apró, a 112-es segélyhívó számmal ellátott ajándékokkal is gazdagodhattak a résztvevők.

A teljes írás itt olvasható:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában