Egy Mazda 323 titokzatos története

2024.01.10. 20:00

Rejtély a határban: Kié lehet az elhagyatott Mazda?

Úrhida határában, egy eldugott mezőgazdasági úton megbújó Mazda 323 várja a feltámadást. Nincs rendszám, csak egy matrica, ami talán segíthet az azonosításban. Vajon mi a története ennek az elhagyott autónak?

Hajdú Marianna

Rejtélyes elhagyatott Mazda 323 Úrhida határában, egy mezőgazdasági út mellett, fák közé szorulva. A jármű rendszámtáblája hiányzik, ám a szélvédőn található regisztrációs matrica látható, amely kulcsfontosságú lehet az autó múltjának megfejtésében

Forrás: Petőcz Ádám

December 27-óta Úrhida határán lévő mezőgazdasági út mentén, egy magányos Mazda 323 szomorkodik, fák közé szorulva, mintha csak a karácsonyi ajándékok közül maradt volna ki. Az autóról nemcsak a rendszám hiányzik, de úgy tűnik, a tulajdonosa is elfelejtette, hogy létezik. 

Hasonló esetekről már értesültünk, mint amikor az elhagyott autók elfoglalták Székesfehérvár parkolóit. De ezt a járgányt nem egy zsúfolt városi parkolóban, hanem Úrhida külterületén hagyta el a remény.

Közelebbi pillantás a rejtélyes Mazda 323-ra Úrhida közelében: a regisztrációs matrica a szélvédőn, amely az egyetlen nyom lehet a jármű eredetére
Forrás: Petőcz Ádám

A Mazda külsőre még egész “szalonképesnek” tűnik, bár tudjuk jól, hogy az igazi problémák mindig mélyebben lakoznak, valahol a motorháztető alatt. Az autó körüli rejtély egyre csak mélyül, hiszen hetek óta senki sem vállalja fel, hogy ő felejtette volna ott.

Az elhagyott Mazda 323 hátsó részlete Úrhida közelében: a jármű rendszámtáblájának hiánya kiemeli az autó titokzatos történetét, míg a természetes környezetben való elhelyezkedése fokozza az elhagyottság érzetét
Forrás: Petőcz Ádám

A helyzetet Bognár József, a település polgármestere sem tudta megoldani egy-kettőre. Mint a feol.hu megtudta, miután a helyi lakosok jelezték az autó "természetbarát" hajlamait, a polgármester az ügyet átadta a hatóságoknak. Petőcz Ádám, a település körzeti megbízottja már kéri is a regisztrációs matrica adatait, hátha fény derül az autó titokzatos múltjára és “feledékeny” tulajdonosára.

De addig is, Úrhida lakói egyaránt izgatottan várják, hogy vajon mi lesz a sorsa ennek a magára hagyott járműnek. Lehet, hogy csak egy újabb elhagyott autó története, vagy valami sokkal izgalmasabb rejtőzik a fák között megbúvó Mazda mögött?


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában