Kipróbáltuk az új utat az Alba Arénánál

2024.01.30. 11:30

Négy perc alatt a Budairól a Seregélyesire? Mutatjuk, hogyan! (videó)

Január 19-én vehették hivatalosan is birtokba a közlekedők Székesfehérvár legújabb útját, amely az Alba Arénához köthető úthálózat-fejlesztésnek köszönhetően jött létre. A projekt eredménye 3 kilométernyi új út, illetve kerékpárút, valamint 125 facsemete és 50 cserje.

Bagotai Zsanett

Aranyat érő perceket nyerhetünk az új útszakasz igénybevételével

Fotó: Bagotai Zsanett / Feo.hu

A 3,5 milliárd értékű beruházás összeköti a 7.sz és 62. sz. főutat, így nem kell hatalmas kerülőt tenniük azoknak, akik az Alba Ipari Zónát eddig a Budai út felől közelítettük meg. No de mennyi, az annyi, avagy hány percet spórolhatunk, ha az új utat vesszük igénybe? Ennek jártunk utána!

Hétfőn, valamivel 14 óra után, tehát mondhatni az egyik csúcsidőben, ám valóban nem a legforgalmasabb délutáni/korai esti időszakban indultunk útnak. A stopper elindult, ahogy az Alba Arénához vezető lámpához érkeztünk, amely pont zöldre váltott. Pár autóssal találkozhattunk is, akik lehet, hogy ahogy mi is, először jártak arra. 4 perc 20 másodpercnél máris a Seregélyesi útnál találtuk magunkat, amit meglepően fogadtunk. Tudtuk, hogy a Budai út fele ez jóval hosszabb lett volna, így újraindítottuk a stoppert, hogy legyen viszonyítási alapunk. Közel 11 perc volt így a "kör" így nagyjából 7 percet spórolhat az, aki igénybe veszi az Alba Aréna mögött húzódó "surranópályát", és mind tudjuk, hogy ez a 7 perc bizony reggelente aranyat érhet.

Az új útról videót is készítettünk, amelyet IDE KATTINTVA  tekinthetik meg!

Kapcsolódó: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában