Rejtély a fák között

2024.01.30. 14:00

A kőszárhegyi tanösvény közelében akadtak a titkos bunkerre

Valódi rejtélyre derült fény Kőszárhegyen! Egy helyi lakos fotói nyomán indultak el a találgatások, végül pedig egy meglepő fordulat tárta fel a valóságot!

Hajdú Marianna

Kőszárhegyi erdőben heverő fatörmelékek, ami egy titkos bunker lehetett

Forrás: Nász Balázs

Kőszárhegy erdejének mélyén, egy helyi lakos rátalált valamire, ami egyszerre volt rejtélyes és szomorú látvány: szétdobált deszkák, fatáblák, és egyéb építmények maradványai hevertek szerteszét. A fotósorozat, melyet a tanösvény mellett készített, gyorsan felkeltette a helyiek figyelmét a közösségi médiában. Azonnal elkezdődtek a találgatások: vajon mi történhetett itt?

Vajon mi történhetett itt?
Forrás: Nász Balázs

Egyesek azt gondolták, talán valaki a környékről, nehéz helyzetében, ezt a félreeső helyet választotta menedékül. De a helyszínen nem találtak semmi olyat, ami lakóhelyre utalt volna. A talány megoldásához Borján Péter, Kőszárhegy polgármestere segített hozzá. Kiderült, hogy a településen élők szorosan figyelik egymást, és ha valaki bajba kerül, azonnal értesítik a hatóságokat. Azonban itt más történt – árulta el a polgármester a feol.hu-nak.

A földhalmok egyeseket sötét gondolatokra késztettek
Forrás: Nász Balázs

A polgármester nyomozása során kiderült, hogy a fatörmelék egy gyermeki kaland része lehetett. Vélhetően a helyi gyerekek fedezték fel ezt az eldugott területet, és úgy döntöttek, saját bunkert építenek itt – tudtuk meg a település vezetőjétől. Ám a rossz idő beköszöntével a “bunker” magára maradt, – talán a gyerekek már el is felejtették egykori erődítményüket – és az idő múlásával romba dőlt. Természetesen az elhagyott deszka darabokat hamarosan eltakarítják a tanösvény mellől, de jó tudni, hogy a mai gyerekekből sem veszett még ki a kalandvágy.

A kőszárhegyi fatörmelékek története így bebizonyította, hogy néha a legnagyobb rejtélyek mögött a legártatlanabb magyarázatok bújnak meg. A gyerekek fantáziája és ügyessége teremtett egy titkos világot, amely most napvilágra került, emlékeztetve minket arra, hogy hiába a digitális világ, a gyermeki leleményesség és kreativitás időtlen varázsa sosem halványul el! Ej, mi retro csibészek, hát nem pont ilyenek voltunk?!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában