Lejár a határidő

2024.01.05. 18:00

A hatóságok bármikor ellenőrizhetik a tűzijáték árusokat

Ahogy arra korábbi cikkünkben figyelmeztettük a szilveszteri tűzijátékozókat, fontos őket érintő határidő jár le ma éjfélkor. A hatályos kormányrendelet ugyanis leírja, hogy kötelesek visszavinni a fel nem használt vagy hibás, 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékeket az árusítóknak.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció: Pexels

Arra azonban még nem tértünk ki részletesen, hogy ezt a rendőrség vagy a katasztrófavédelem munkatársai hogyan ellenőrizik vagy ellenőrzik-e egyáltalán. 

Erre irányuló kérdéseinkkel megkerestük a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik a következőkről tájékoztatták a feol.hu-t:

„A pirotechnikai termékek forgalmazására engedélyezett időszakban munkatársaink a katasztrófavédőkkel együtt a vármegye valamennyi árusítóhelyén több alkalommal, visszatérően ellenőrizték az árusítást, továbbá az év végi ideiglenes tárolást és forgalmazást. Éppígy a pirotechnikai termékek január 5-én 24 óráig történő visszavételét is bármikor ellenőrizhetik” – fogalmaztak válaszukban. 

Mindemellett pedig arra is kitértek, hogy a forgalmazó köteles a visszavitt tűzijátékokat térítésmentesen és költség felszámítása nélkül visszavenni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában