Még nem késő

2023.12.01. 17:00

Téliesítéssel megelőzhető a vízmérők elfagyása – hívja fel a figyelmet a szolgáltató

Eljött a hideg évszakokban nem használt ingatlanok ivóvíz-hálózatának téliesítésének ideje. Ha erről nem gondoskodunk, az több tízezer forint pluszkiadást jelenthet – hívja fel a figyelmet a DRV Zrt.

Héjj Vivien

Fotó: FMH-archív

A szolgáltató közleményében az előző évek tapasztalatira is kitér: a társaság szakembereinek volt, hogy hatezer vízmérőt kellett fagyás miatt cserélni, de tavaly és tavalyelőtt is száznál több ilyen eset fordult elő a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. működési területén.

Ha egy vízmérő elfagy, annak cseréje több tízezer forintos kiadást jelent, mely költséget tovább növeli az elfolyt víz díja. Ezen költségeket a felhasználónak kell kifizetnie, mivel az ő feladata a vízmérők rendszeres ellenőrzése, a házi ivóvízhálózat karbantartása.

– A nem lakott ingatlanoknál a tulajdonosnak érdemes elvégeznie minden kültéri vízakna és csap víztelenítését. Fontos, hogy szigetelje megfelelően a vízakna búvónyílását. Az akna mennyezetére, azaz belülről az aknafedlapra, valamint az oldalfalakra is rögzítsen hőszigetelő anyagot, az aljzat maradjon szabadon. Lényeges, hogy ne maradjanak rések a lebúvónyílást záró aknafedlap körül, ahol a hideg levegő és a téli csapadék bejuthat – hívja fel a figyelmet a Fejér vármegye területén is szolgáltató vállalat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában