Szombattól tilalom védi a ragadozókat

2023.12.15. 18:08

Rendkívüli intézkedés a Velencei-tónál

Tihanyi Tamás

A legutóbbi telepítés alkalmával süllők érkeztek a Velencei-tóba

Fotó: MOHOSZ

Tekintettel arra, hogy a héten telepített ragadozók átlagmérete nagyobb lett a vártnál – különösen a csukák esetében –, és így jelentős részük meghaladja a jelenlegi alsó kifogható méretkorlátot, ezért december 16-án, szombattól rendkívüli horgászati tilalmat vezet be a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltsége. Ennek értelmében december 31-ig az esetlegesen fogott ragadozó fajok példányait nem szabad megtartani. 

Ezen túlmenően a 2024. évre érvényes horgászrendben foglaltaknak megfelelően egyelőre január 1-től április 30-ig általános horgászati tilalom lép érvénybe a ragadozókra, azaz lényegében meghosszabbodik a szombattól bevezetett korlátozás. Tavasszal aztán várhatóan feloldják majd ezt a tilalmat, ám a horgászat akkor is csak a szigorított alsó és felső méretkorlátok, valamint a kifogható mennyiségekre vonatkozó horgászrendi korlátozások betartásával lesz lehetséges.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában