Főszerepben a mézeskalács és az íróka

2023.12.10. 21:30

Adventi kavalkád Jenőben

Az Adventi kavalkád programját két részre bontották vasárnap Jenőben: a mézeskalács-díszítésre és az ünnepi vásárra – tájékoztatta lapunkat Varga Roberta könyvtáros.

V. Varga József

Mézeskalácsok, nem akármilyen díszítéssel

Fotó: Varga Roberta

A díszítést persze megelőzte maga a mézes tészta készítése és sütése, mely során három generáció munkálkodott együtt a Szélszirom Klub mesterei – Budai Ferencné, Tombor Andrásné és Varga Jánosné – bábáskodása mellett. A hagyományos mézeskalácsformákon kívül a kicsik és nagyok különféle figurákat is (például Grincs, Manó, Rudolf, Kevin) alkottak.

A szervezők (az önkormányzat, valamint a könyvtári és közösségi hely) vasárnap aztán osztottak, szoroztak, és végül summázták: a kavalkád résztvevői összesen 1200 mézesformát díszíthettek a művelődési házbeli alkalmon.

A „vásározók” felvonultatták portékáikat. Sokféle finomságot és szépséget kínált a többi között Móni Lekváriuma, a Galiba Műhely, Laiddi Kürtős, a Csip-Csup Műhely, a Baki Méhészet és a Gyöngyhajnal-Ásványékszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában