Kérdés-felelet

2023.11.03. 08:00

Válaszolt a rendőrség, érkezett-e feljelentés a Szilvamag utcai illegális szemét miatt

Maroshegyen, a Szilvamag utcában térfigyelőkamerákat helyeztek ki a közelmúltban. Ez épp egy szelektív hulladékgyűjtő szigetet figyel, ahol egy ideje nagyon sok problémát okoz az illegális szemétlerakás.

Fotó: Depónia

Ahogy korábban megírtuk, Mindenszenteket megelőző nap, makulálatlan képet mutatott a Szilvamag utcai hulladékgyűjtő-sziget, ami egyébként sok bosszúságot okot a környékén élőknek. Nem a szelektív hulladékgyűjtés lehetősége a bosszankodás oka, hanem az, hogy a Depónia Zrt. "duplajárata" ellenére, sokszor gyalázatos képet fest Maroshegy szívében. Az illegális hulladék az, ami miatt többen is felszólaltak már ellene, megkérdőjelezik szükségességét. Ennek nyomán már térfigyelőkamera pásztázza a helyszínt  (erre tábla is figyelmeztet), ami a közeljövőben már abszolút pozitív változást eredményezhet majd. 

Egyelőre még ugyanúgy kétszer tesz rendet a helyszínen a Depónia Zrt, kedden és pénteken, s várják, hogy a kamerák végleg elrettentsék azokat, akik itt akarnák elhelyezni -illegálisan- a nem ide való szeméthalmaikat. 

Részletesen az alábbi cikkben írtunk a fentiekről. 

Legutóbbi cikkünkben megígértük, a rendőrség válaszával jövünk vissza, tőlük azt kérdeztük, mióta kint van a kamera, érkezett-e megkeresés/feljelentés a rendőrség felé, hogy az illegális hulladékot elhelyezőket kézre kerítsék? Történt-e már intézkedés ezzel összefüggésben? Csütörtökön a feol.hu megkeresésére ezt írták: "válaszadásunkig az említett helyszínről, illetve annak közvetlen térségéből illegális hulladékelhelyezéssel kapcsolatban bejelentés vagy feljelentés nem érkezett a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra."

A közösségi oldalon pedig rendre terjednek szemétszállítás előtti képek is, s a Depónia Zrt. is megerősítette kérdésünkre, még számottevő változást ők sem tapasztalnak.

Így hát ebben a cikkben is hangsúlyozzuk: Ha bárki olyat tapasztal, hogy valaki megáll akár például egy furgonnal és elkezdi letenni illegálisan a nem odaillő hulladékot, jelezze! S hol teheti ezt meg? A [email protected] e-mail címen, a jegyzőnél, az önkormányzatnál, de akár a rendőrségen is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában