Mennyi ideig tart ki?

2023.11.01. 15:30

Rend és tisztaság honolt a Szilvamag utcában (videó)

Vajon javult-e, változott-e a helyzet a Szilvamag utcában, mióta kamera is figyeli a szelektív hulladékgyűjtősziget környékét? Egy ideje nagyon sok problémát okoz az illegális szemétlerakás, erről már több ízben írtunk.

Horváth-Buthy Lilla

Ezt a képet még korábban, hónapokkal ezelőtt a Depónia Zrt-től kaptuk: a takarítás, rendrakás előtti állapotokat mutatja

Fotó: Depónia

Maroshegyen, a Szilvamag utcában térfigyelőkamerákat helyeztek ki a közelmúltban, mind az önkormányzati képviselő, Brájer Éva, mind az ott lakók nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy ez majd segít elejét venni az illegális szemétlerakásnak, ami jó ideje - finoman szólva is - esztétikai problémát jelent a városrésznek. Erről már több ízben írtunk, részletesen alábbi cikkajánlónkban olvashatnak arról, hogy a kosz és a mocsok megkeseríti/avagy megkeserítette a környékbeliek életét. Akkor a Depónia Zrt. PR vezetője, Budai Dóra elmondta, rendre visszatérő probléma ez. Hangsúlyozta, kedden ürítik a tárolókat, de pénteken is rendet raknak mindig a kollégák. 

S valóban, kedden ottjártunkkor patyolat tisztaság és makulátlan állapotok uralkodtak, sehol egy kósza szemetet nem láttunk, csakis az edényekben. A Depónia kollégái rendet raktak. Előtte azonban többször is felkerült egy népszerű közösségi oldalas csoportba, hogy sajnos úgy fest, továbbra is fennáll a probléma, volt, hogy színes televíziókat, vagy épp bontott téglát helyeztek a szigetre.

Budai Dóra érdeklődésünkre megerősítette a fentieket. Elmondta, kollégái sem tapasztalnak még számottevő változást, továbbra is él a sűrített, azaz duplajárat. Kiemelte, szerinte még idő kell, míg elterjed a híre a térfigyelőknek, amire egyébként felirat is figyelmeztet a helyszínen. 

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától kedden ezeket kérdeztük írásban: mióta kint van a kamera, érkezett-e megkeresés/feljelentés a rendőrség felé, hogy az illegális hulladékot elhelyezőket kézre kerítsék? Történt-e már intézkedés ezzel összefüggésben? 

Amint választ kapunk, közöljük olvasóinkkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában