Hagyományok és közösség

2023.11.11. 20:33

Márton-napi ünnepség az enyingi óvodában (galéria)

Az enyingi óvodák Márton-napi ünnepségét idén harmadszor rendezték meg, kiemelve a közösség és a hagyományok fontosságát.

Hajdú Marianna

A gyerekek idén is felelevenítették a hagyományokat az enyingi óvodai Márton-napi ünnepségen

Forrás: Enyingi Szirombontogató Óvoda

A gyerekek az előkészületek során Szent Márton legendájával ismerkedtek, libákról énekeltek, libatollal írtak és rajzoltak. Az óvodakertekben és a katolikus templom levendulásában végzett munka eredményeként levendula zsákok készültek, amelyeket a vásárban árultak.

A Márton-napi mondás szerint,

"Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik!"

Ám a pénteki időjárás miatt a művelődési házban tartották meg az ünnepséget. Itt libazsíros kenyérrel, lilahagymával és meleg teával várták a vendégeket. A hangulatról Magyari Miki népi zenekara és Galambos Gyuri néptáncoktató táncháza gondoskodott.

Ez az ünnep a közösség erejét is megmutatta, ahol mindenki – a vállalkozóktól a nyugdíjas klub tagjaiig – felajánlotta segítségét az esemény sikeréhez. Az enyingi óvodák Márton-napi ünnepsége így több volt mint egy egyszerű esemény: a közösség, az összefogás és a hagyományok ünnepe. Minden résztvevő és meghívott hozzá tett ahhoz, hogy ez a nap felejthetetlen maradjon, erősítve a kötődést és az összetartozást minden generáció számára.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában