Nagyok, erősek, boldogok

2023.11.23. 10:00

Fejlemények a Szabadbattyánnál kidobott kiskutyákról (videó)

Nagyon cuki videót közölt a Herosz Fehérvári Állatotthon arról a hét "mudimix" kutyusról, miket Szabadbattyán határában találtak meg állatvédők. Az eredeti "gazdájuk" így szabadult meg tőlük, de ők győztek. Élnek, virulnak, boldogok!

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Herosz Állatotthon közösségi oldala

Még bőven szoptatós anyukájuk oltalmában kellett volna cseperedniük, ehelyett elszakították a családot és aláírták halálos ítéletüket. Civileknek és a Herosz azonnali cselekvésének, no meg persze a szerencsének köszönhető, hogy hét ici-pici kutyus esélyt kapott az életre. Erről írtunk szeptember végén. Ahogy arról is beszámoltunk, az ideiglenes befogadó Fekete-család, Bori pótmama és Jani pótpapa hathatós segítségével gyarapodtak a picik, 3 óránként etették őket, küzdöttek értük.

Ahogy telt az idő, egyre biztosabbá vált, a küzdelmet siker koronázza. Ma már erősek, nagyok, és többen gazdisok is! Legalábbis foglaltak. A napokban videót is posztolt az állatotthon, amit a kutyákat nevelő család osztott meg velük, ezt alább megnézhetik: 

Mint bejegyzésük alá írták: "Emlékeztek a mami nélkül kidobott 7 mudimix kiskutyára? Mindenki túlélte a kezdeti nehézségeket, hála Janipótpapi és Boripótmami fáradtságos munkájának.  A pótpapa így ír róluk: a 7-es fogat megkapta első kombinált oltását. Következő oltás 2 hét múlva 28-án esedékes. Ezt követően 5 nap múlva (december 4-e után) a kiskutyák ideiglenes örökbefogadói szerződéssel elvihetők. Jelentkezni itt, a Fehérvári Állatotthon Facebook oldalán lehet!"

Egyben jelezték, Melák, Mimi és Marsal foglaltak! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában