Esély

2023.09.30. 16:00

"Mudimix" újszülötteket dobtak ki Szabadbattyán határában

Kezdjük rögtön azzal, hogy csak a szerencsének köszönhető, hogy a hét ici-pici kutyus, akikre borzalmas állapotban találtak rá, esélyt kaptak az életre. Már kezdik összeszedni magukat, hála a "pótszülőknek", a Fekete családnak.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: A videóból/Herosz

Túléltek hideget, esőt, és beköpték őket a legyek is. Így indult az élete annak az alomnyi kiskutyának, akiket a határban dobtak ki, és akiknek még bőven az anyjuk mellett lenne a helyük.

"Szombaton érkezett bejelentés, hogy az M7-es autópálya Szabadbattyán felőli oldalán egy bokor alatt több pici bébikutya sír. 15.45-kor  már meg is találtuk a helyszínt, ami Székesfehérvár és Szabadbattyán közötti pusztaság közepén található. Az egyik fa tövében egy szürke mintás pulóveren feküdtek. A kutyusok hidegek, s csontig ázottak voltak. Péntek este kerülhettek oda. Gyors ellátást igényeltek. Szárítkozás, evés. Ezek közben vettük észre, hogy valami fű-féleség van a bundácskájukban. Kifésüléskor tapasztaltuk, hogy az a bizonyos "fű féleség" mozog. Beköpték őket a legyek, s azok lárvái ellepték a kutyusok testét. Így, a szárítkozást, alapos fürdés követte, s folytatódott az ismételt szárítkozással. A 7 blöki ellátása 4 órás folyamatban valósult meg." - idézte fel a történteket a Herosz Fehérvári Állatotthon. Röviden összefoglalva, a kicsiket valaki halálra ítélte, a véletlenen, a bejelentőn és az állatvédők azonnali reakcióján múlt, hogy élnek.

Rámutatnak, az anyakutyáról sem szabad elfeledkezni, az életébe kerülhet, hogy elvették tőle a szoptatós kölykeit, amit 8 hetes kor alatt nem szabadna megtenni. Gyanús, hogy már évek óta kerülnek elő ilyen eldobott mudi-féle kiskutyák a környékről (Székesfehérvár-Úrhida-Polgárdi-Szabadbattyán). A történet folytatása - lekopogjuk - úgy fest, pozitív: Bori pótmama és Jani pótpapa hathatós segítségével gyarapodnak a picik, akik 3 óránként etetik őket, amellett, hogy számos másik kisállatot is ellátnak a sajátjaik mellett.

Az állatotthon kéri, hogy aki segíteni tud és szeretne, a Herosz Takarodó úti telephelyénél kihelyezett adománygyűjtő-ládába helyezzen macskaalmot és kutyapelenkát, tápszert s a csomagra írja rá: a Fekete-család részére. Most ez a leghasznosabb, amit kaphatnak a sok biztató, bátorító üzenet mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában