Eredményes

2023.10.15. 12:00

Működnek a kamerák Maroshegyen, köztük a Szilvamag utcában

Ahogy megírtuk, még februárban döntött a közgyűlés arról, hogy Fehérváron új térfigyelő kamerák állnak szolgálatba. Köztük Maroshegyen is.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Majzik Attila

Brájer Éva, a terület önkormányzati képviselője akkor lapunknak elmondta, három helyen helyeznek el térfigyelőket: a Szilvamag szelektív gyűjtőszigetnél, a Balatoni–Hargitai utcai kereszteződésben, valamint a másik oldalon, a Vásárhelyi útnál, a vasúti átjáró melletti területen.

Azóta többen is jelezték a képviselőnek, a Szilvamag utcában sokszor szörnyű állapotok uralkodnak, melyről ugyancsak írtunk részletesen korábban. Az illegálisan lerakott hulladék sajnos a Depónia legnagyobb igyekezete, a megépült kukaketrec ellenére is tartós problémát okozott az ott élőknek. Korábbi cikkünkben a Depónia szóvivője elmondta, ugyanezt tapasztalják a Rádió lakótelepen és a Mezővári József Sportpálya előtt lévő szelektív hulladékgyűjtő pontokon is, ahol az utóbbi időben eluralkodott az illegálisan elhelyezett hulladék mennyisége. A jelzések miatt sűrítették is a "járatot" és heti kétszer is eltüntették a szemetet a Depónia munkatársai. 

Olvasónktól anno egy "előtte" fotót kaptunk, az ott lakók és a képviselő is reméli, a kamerának hála, örökre búcsút mondhatnak majd ennek a látképnek:

Fotó: Olvasó

Brájer Éva most közösségi oldalán adta hírül: "Működnek a Maroshegyen kihelyezett kamerák. A Szilvamagban már az első napokban eredménye is volt. Remélem egy-két hónap és rendezettebb lesz a terület!"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában