Aktívan Sportoló Iskola

2023.10.27. 13:30

Az István Király Általános Iskola vehette át elsőként az újonnan alapított díjat

Az őszi szünet előtti utolsó nap a továbbtanulás, a pályaorientáció jegyében telt a székesfehérvári István Király Általános Iskolában, ahol a program rövid megnyitóján egy díjat is kapott az iskola közössége.

Borsányi Bea

A kupát Parall Bálinttól Krählingné Kovács Tünde igazgató vette át

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kihívás napja, Európai Sporthét, Világgyalogló nap és még sorolhatnánk azokat a sportrendezvényeket és eseményeket, amelyeken az iskola tanulói rendszeresen részt vesznek, illetve bekapcsolódnak a azok rendezésbe is. Az idén szeptemberben pedig egy különleges Guiness-rekord kísérletbe is fogtak, amelyről itt írtunk. Az iskola aktivitását köszönte meg péntek reggel Parall Bálint, a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke és Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Szervezési Iroda sportmunkatársa, akik egyben átadták az Aktívan Sportoló Iskola kupát. A díjat újonnan alapította a szövetség elnöksége, a fehérvári iskola tehát elsőként vehette azt át. Ahogy azt a szövetség elnöke elmondta, az elismerést a jövőben rendszeresen szeretnék átadni az arra érdemes iskoláknak Fejér vármegyében.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A díjátadót követően az iskola diákjai különféle előadások keretében ismerkedhettek meg egyes szakmákkal, így volt képviselő a bankszektorból, az egészségügyből, a rendőrségtől, de állatorvos is mesélt a munkájáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában