A kísérlet sajnos nem, de a program sikeres volt

2023.09.28. 17:30

Guinness-rekord-kísérlet Fehérváron - Több száz diák ugrálókötelezett (galéria, videó!)

Soha nem gondoltam volna, hogy valaha személyesen is részese lehetek egy ilyen eseménynek! Bánhegyi Adrienn, többszörös Európa- és világbajnok kötélugró az István Király Általános Iskola növendékeivel olyanra készült a Magyar Diáksport Napja alkalmából, amire még nem volt példa. Áthajtásos ugrókötelezésben próbálta meg a lehetetlent.

Kecskés Zoltán

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Igazi fesztiválhangulat fogadta a magyar ugrócsillagot a Palotavárosi Szabadidőparkban, akinek lépéseit több millióan követik a világhálón. Nem is csoda, hiszen teljesítményét világszerte elismerik. A világcsúcs döntés nem áll messze a fehérvári gyökerekkel is rendelkező sportolónőtől,  hiszen egy ideig ő tartotta a hármasugrás rekordját 330 ugrással. Most pedig nem kisebbre vállalkozott, mint hogy 340 gyermekkel együtt beírja magát a Rekordok Könyvébe. A Guinness-rekord-kísérlet előtt Bánhegyi Adrienn a FEOL kérdésére elmondta, hogy a gyerekek nagyon készültek a megmérettetésre, boldog, hogy ennyien vállalkoztak a nem kis feladatra.

– A Magyar Szabadidősport Szövetség jóvoltából esett a választás a fehérvári István Király Általános Iskolára.   A cél az, hogy a kötél megállása nélkül, a felsorakozott mintegy 340 gyerkőcön végighajtsak ugrókötelezés közben, úgy hogy minden résztvevővel, fejenként egyet ugrok. 250-től számít világrekordnak – mondta.

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy az izgalmasnak ígérkező feladat koránt sem olyan egyszerű. Bár egy profi ugróköteles számára rutinfeladatnak tűnik, ha egy vele szemben álló partneren is át kell hajtani az ugrálókötelet, ám ha a másik fél egy kicsit is bizonytalan, vagy kiesik a ritmusból rögtön megváltozik a helyzet. Arról nem is beszélve, ha ezt a szituációt több százszor kell egymás után leküzdeni hiba nélkül. A több száz főből álló sorfalban kicsik és nagyok egyaránt szerepet vállaltak. Bár a hőn áhított cél sajnos többszöri próbálkozásra sem sikerült (123 lett a legmagasabb kötéláthajtás szám), a résztvevők fáradt mosollyal az arcukon fejezték be az eseményt, hiszen a lényeg talán nem is a rekord volt, hanem az a több száz résztvevő fiatal, akit sikerült bevonni a programba.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában