Zámolyi Református Egyházközség

2023.10.10. 17:30

A gyülekezet egyhangúlag megválasztotta lelkipásztorát

Az egyházközség közgyűlése Maksai Attila és Jákob Mihály egyházmegyei küldöttek jelenlétében vasárnap egyhangúlag megválasztotta Gunyits Ottó Károlyt a Zámolyi Református Egyházközség élére.

Borsányi Bea

"Erősítették a tanítványok lelkét, és bátorították őket, hogy maradjanak meg a hitben, mivel sok nyomorúságon át kell bemennünk az Isten országába. Miután pedig gyülekezetenként elöljárókat választottak nekik, böjtölve és imádkozva ajánlották őket az Úrnak, akiben hittek." (ApCsel.14:22-23.)

Fotó: Archív - Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Gunyits Ottó 2021 augusztusában érkezett Zámolyra, ahol átvette a gyülekezetet, melyet a korábbi lelkipásztor távozása után átmenetileg a csákvári református lelkész, Gere Gábor vezetett. Akkor a Fejér Megyei Hírlapnak úgy nyilatkozott, egyik legfőbb célja a meglévő gyülekezet újjáépítése mellett a fiatalok megszólítása. Az azóta eltelt két évben sok minden történt a Zámolyi Református Egyházközségben, a legfontosabb talán a Csanádi Imre Általános Iskola fenntartói feladatainak tavalyi átvétele. A püspöki kirendelés két évvel ezelőtt kinevezett helyettes lelkipásztori megbízásra szólt, ez most a gyülekezet hétvégi döntésének értelmében megváltozott, innentől Gunyits Ottó önálló, megválasztott lelkipásztora lett a zámolyi református közösségnek. 

A fiatal lelkész a kezdetektől fogva bekapcsolódott a falu életébe, ahol számos eseményen, rendezvényen és a közösségi munkákban is részt vett. – Könnyű dolgom van, hiszen a településvezetéssel egy irányba megyünk, Istennek hála, nem kell küzdenem a hit megnyilvánulásaiért, a lehetőség minden téren adott. Ennek az együttműködésnek köszönhetően növekszik a gyülekezet is, kezd beérni a munka gyümölcse, új tagjaink is vannak. Az emberek Zámolyon meghallják az Evangéliumot és érdeklődnek Krisztus iránt, így egyre többeket érünk el. Az is hatalmas kincs, hogy az iskolában is szolgálhatunk és a gyerekeken keresztül a családokhoz is kapcsolódhatunk – mondta Gunyits Ottó, akinek megválasztását Sallai Mihály, polgármester örömmel vette és úgy kommentálta, reméli, egészen nyugdíjazásáig vezeti majd a zámolyi református közösséget.

A feol.hu úgy tudja, Gunyits Ottó hivatalos beiktatására jövő év tavaszán kerül sor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában