Kalandok és emlékek

2023.08.10. 08:00

Lepsényi Fekete István Általános Iskola diákjai a Madarasi Hargitán énekeltek (videó)

A nyári vakáció mindig izgalmas lehetőségeket rejt magában a gyermekek számára, és idén sem volt ez másként a Lepsényi Fekete István Általános Iskola 39 diákja számára.

Hajdú Marianna

A Madarasi Hargita 1801 méter magas csúcsára érve a gyerekek kitűzték a nemzeti színű szalagot, és még énekeltek is.

Forrás: Némethné Szabó Csilla

Július 30-án vette kezdetét a kalandos utazás a csodálatos Hargita vidékére, ahol a természet és kultúra találkozásának élményeivel gazdagodtak az Erzsébet-táborban Ivóban résztvevők – számolt be utazásukról az általános iskola vezetője, Némethné Szabó Csilla.

A hosszú utazás csak fokozta a gyerekek izgalmát a Hargita rengetegébe való érkezés előtt. Az erdőkkel, dombokkal és mesés kilátásokkal teli környezet rögtön elvarázsolta a diákokat, akik már nagyon készültek a táborban rejlő kihívásokra és izgalmakra. A beköltözés után a két-két erdélyi, illetve magyarországi csoportoknak azonnal megkezdődtek az izgalmas programok, amelyek egyfajta kaput nyitottak a diákok előtt a helybéli hagyományok és mesterségek világába. A hegyimenők munkájába való bepillantás érdekes és tanulságos volt, és bár nehéz munkáról van szó, mégis rengeteg érdeklődést váltott ki a gyerekekből.

A falmászás lehetősége az adrenalinra és a kitartásra helyezte a hangsúlyt, majd az erdélyi mesterségek kipróbálása villanyozta fel a fiatalokat. A szórakoztató programok, mint a koncert, táncház, filmvetítés és műveskedés, színesítették a diákok mindennapjait. 

A tábor ideje alatt a diákok nem csak a tábor területén maradtak, hanem felfedezték a környék szépségeit és kulturális látnivalóit is. A túrák során meglesték a hegyek és völgyek rejtett titkait, és meglátogatták Szejkefürdőt, ahol a Mini Erdély Park és az Orbán Balázs Emlékház várta őket. A székely kapuk és a csíksomlyói kegytemplom megtekintése pedig értékes ismeretekkel gazdagította a diákokat a régió történelméről és kultúrájáról.

A táborozás ideje alatt kiemelkedő volt az együvé tartozás érzése, mely átjárta a különböző településekről érkezett diákokat. A Madarasi Hargita 1801 méter magas csúcsára vezető túra mély érzelmeket váltott ki a táborozókból, ahol a gyerekek magyarságukat kifejezve elénekelték az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című dalát, majd felkötötték iskolájuk szalagját egy kopjafára.

A tábor végeztével a diákok tele életre szóló emlékekkel, élményekkel és barátságokkal tértek haza.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában