Gazdag kínálat

2023.07.18. 07:15

Kultúrát adtak-vettek az újvárosi piacon

Megteltek a piac standjai különféle helyi termékekkel, házias finomságokkal, kézzel készített árukkal, ugyanis vasárnap délelőtt termelői és kézművesvásárra várták az érdeklődőket. A kínálat azonban még a megszokottnál is gazdagabb volt, hiszen az esemény szervezői egy különleges kísérőprogrammal kedveskedtek a látogatók számára.

Különlegességek sorakoztak a standokon, zeneszó szállt a szélben

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

7 és 12 óra között számos helyi kisvállalkozó és árus kínálta minőségi, igényes portékáit. A vásáron részt vevők egyebek mellett olyan áruk közül válogathattak, mint a házi sütemények, kézműves sajtok, különféle kézzel készített ajándéktárgyak, lakásdekorációk, ékszerek, valamint levendulából előállított termékek. Több standnál kóstolásra is lehetőség nyílt, az árusok pedig minden érdeklődőnek szívesen segítettek megtalálni az igényeikhez igazodó terméket, árut - írja a duol.hu.

Ezúttal a piacra látogatók számára kivételes programokkal is készültek a szervezők. A termelői és kézművesvásár keretein belül ugyanis az úgynevezett Kultúr Piac is megnyílt, amely során háromféle, egyedülálló kulturális élménnyel gazdagodhattak a résztvevők. A vásár ideje alatt négy ifjú zenésztehetség gondoskodott a remek hangulatról. Barna Péter (klarinét), Forgács Zsombor (dob), Járai Marcell (basszusgitár) és Kiss Gergő (elektromos gitár) lenyűgöző muzsikájukkal kápráztatták el a vásárlókat és árusokat egyaránt. 

A Széchenyi István Gimnáziumban tanuló Sándor Frigyes Zeneiskola diákjaival nem először találkozhattak a látogatók, ugyanis legutóbb a június 18-án tartott vásáron adtak egy sikeres koncertet. 

A Kultúr Piac során Géró Kata művésznő elbűvölő festményeit is megtekinthették az érdeklődők, ahol az alkotások megvásárlására is lehetőség nyílt, továbbá egy igen különleges múlttal rendelkező televíziós producer, író is ellátogatott a vásárra, aki író-olvasó találkozó alkalmával mutatta be két igazán érdekes témáról írt könyvét. Zolcer János XX. század: 100 év – 100 esemény – 100 film, valamint Háború – Miért dúl háború Ukrajnában és Gorbacsov Titkai című köteteiről mesélt a piacra látogatóknak és a leendő olvasóknak, hiszen a találkozó alkalmával a könyv dedikált példányainak megvásárlására is lehetőség nyílt.  

Szerző: Szente Patrícia / DH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában