Frissen Fejérből

2023.07.27. 17:30

Köröző "fénypöttyök" jelentek meg Székesfehérvár és környéke fölött (videó)

Azt hamar kizárták a közösségi oldalon, hogy Batman adja a jeleket. Ufó lehet?

Szanyi-Nagy Judit

Különös fénykörök jelentek meg az égen

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Már kedden elkezdődött a találgatás: milyen égi jelenség, mi lehet az a legalább kettő darab köröző fénypötty, amely Székesfehérvár fölött jelent meg az éjszakai órákban? Sőt mi több, egyesek nemcsak a megyeszékhely egére pillantva, de Jenőben és Polgárdiban is látták az ominózus "jeleket".

Az emberek nagy része hamar poénra vette a témát: ki úgy érezte, hogy érte jönnek a földönkívüliek, ki pedig a Batman–Robin párosra gyanakodott, ám a logó látványos hiánya miatt végül elvetették az ötletet. Mások egyértelműen állították: a szerdán kezdődött Fezen Fesztivál "előjelei" voltak ezek a fények.

Nos, ha a szemtanúk a képen szereplő és a videóban látható fényeket észlelték, magunk is állást foglalunk: valóban a Takarodó úti területről indultak az égbe a fénycsóvák – méghozzá nem egy, nem kettő, hanem akár öt-hat darab. Ezek egy fémszerkezetes állvány fényei, amely a digitális kivetítőin a többi között a menekülési útvonalat is mutatja.

Egyébként nem ördögtől való a feltételezés, hogy egy idegen civilizáció hagy nyomot maga után Fejér vármegye települései fölött. Idén, január végén egy különös égi jelenséget, egy azonosítatlan repülő tárgyat figyelt meg Mátyásdomb felett Papp Zoltán. Május közepén pedig arról cikkeztünk, hogy Székesfehérvár egyfajta "ufó-gócpont". Hogy mi az igazság? Az lehet, hogy odaát van...

Videón a fények szerda estéről:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában