Sárgászöldes, lassan repülő tárgyat láttak tíz percen át

2023.01.31. 17:30

Különös égi jelenség, azonosítatlan repülő tárgy Mátyásdomb felett

Vasárnap este hét óra tájban vette észre a jelenséget Papp Zoltán, aki szerint a tárgy repülőre biztosan nem hasonlított. Esetleg a nemzetközi űrállomást láthatta?

Házi Péter

Forrás: Shutterstock

- Éppen a testvéreméktől búcsúztam el, akik autóval indultak haza, amikor zavaró fényt vettem észre a szemem sarkában, Kisláng irányából. Ezért néztem fel az égre, ahol egy nagyon furcsa, D betűre emlékeztető repülő valamit vettem észre. Mivel felhős volt az idő, néha eltűnt, de utána újra láttam – elevenítette fel a vasárnap esti látványt a mátyásdombi Papp Zoltán, aki este hét óra után néhány perccel figyelte meg a jelenséget. Véleménye szerint 6-7 ezer méter magasan lehetett, amit abból gondol, hogy a felhők felett repült, amik néha eltakarták a tárgyat. Számára az volt a furcsa, hogy lassan haladt, ezért nagyjából tíz percen át nyomon is tudta követni a valamit.  

- Biztosan nem repülő volt, nem úgy mozgott. És a felületén zöld, sárga és talán kék színű fényeket láttam, ami szintén nem jellemző egy repülőre – tette hozzá Zoltán, aki még a Liszt Ferenc reptér légiirányítását is felhívta, hogy megkérdezze, lehetséges-e, hogy valamilyen szokatlan nagyságú repülő haladt el Mátyásdomb környékén, ám a válaszuk szerint ez kizárható.

A férfi által készített fotóról sokat nem lehet kivenni, de az tény, hogy nagyon furcsa a fényforrás alakja
Fotós: Papp Zoltán

Logikus magyarázat lehet még a látottakra, hogy esetleg a nemzetközi űrállomás repült el Fejér megye fölött, ez magyarázhatja a kicsinek tűnő haladási sebességet is, de ez persze csak feltételezés.

- Nem tudom, mi lehetett, de azóta is a hatása alatt vagyok – tette hozzá a férfi, aki mintegy tizenkét évvel ezelőtt egyszer már hasonló észlelés miatt kereste meg lapunkat. Mátyásdomb elég távol fekszik a nagyobb fényszennyezést okozó nagyvárosoktól, ezért innen például a hullócsillagok is elég jól látszanak, könnyebb az eget tanulmányozni.  

Zoltán arra is kíváncsi, vajon látta-e más is vasárnap este a különös égi jelenséget. Ha igen, kérjük, jelentkezzen szerkesztőségünkben! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában