Véglegessé vált az épület "külalakja"

2023.06.23. 12:09

Teljessé vált az Alba Aréna befedése - utolsó simítások a tetőn

Amint az arra járók is láthatják, gyakorlatilag teljes egésszé állt össze az Alba Aréna tetejének lemezfedése, már csak az utolsó simításokat végzik a munkások a tetőn.

Házi Péter

Gyakorlatilag teljessé vált az Alba Aréna lemezfedése

Fotó: Házi Péter

Nem lehet egyszerű a többszáz négyzetméteres, csillogó lemeztetőn dolgozni ebben a hőségben, ami azonnal visszaveri a napfényt, de talán a lemeztetőt építőt munkásoknak lelkileg is segít, hogy látják már a végét: gyakorlatilag teljessé vált ugyanis az Alba Aréna lemezfedése, láthatóan a befejező munkálatok zajlanak a fedésen.

Ahogy az új épület májusi bejárásán elhangzott, nagyjából így is tervezték a haladást: Az akkori számítások szerint június végére a tető lemezelésével az épület teljes „körbezárása" is megtörténik, valamint addigra az épület víz- és hőszigetelését is befejezik a szakemberek, közben pedig  az épület belsejében zajlanak a szakipari munkálatok – például a gipszkartonozás és festés. A tervezett ütemezés szerint várhatóan 2023 végére válhat teljessé az épület.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában