Arcanum

2023.06.10. 13:00

Fejér évfordulós emlékei

Káldor András

Halálos szerencsétlenség

Hétfőn délután 13.45 perckor, Polgárdi-ipartelep és Szabadbattyán között a 2115 számú, Tapolcáról Budapestre közlekedő személyvonat halálra gázolta a pályatesten dolgozó Takács Lajos celldömölki, és Rigó Ferenc letenyei pályamunkásokat. Feltételezik, hogy az erős szél miatt nem hallották meg a mozdony figyelmeztető sípjelét, és ezért következett be a kettős haláleset. Az ügyben a vizsgált folyik. – írta a Fejér Megyei Hírlap 1964-ben.

Verekedés

Ifj. Kurucz Pál helybeli lakos a szőlőből hazafelé jővén felkéredzett, Szantner Ágoston kocsijára. A leszállásnál valamin összeszólakodtak, s Kurucz a dulakodásban Szantnernak bal szemét amúgy kuruczosan kiütötte. A rendőrség által elfogatott. – jelent meg a Székesfehérvár és Vidéke 1882-es kiadásában.

Öt év után az élvonalban a Dunaújváros

A labdarúgó NB II utolsó előtti fordulójában tisztázódott, hogy a Dunaújváros a záró 90 perc eredményétől függetlenül kivívta az első osztályba kerülés jogát. A Kohász vasárnap 2:0-ra legyőzte a Sopront, s ezzel 52 pontos lett, ami egyben azt is jelenti, hogy csak az 51 pontos Eger érheti utol. – adta hírül a Fejér Megyei Hírlap 1986-ban.

A Sóstó nádasa egészen megritkult

Hol tavaly sűrű, magas nád volt, tisztások keletkeztek, melyek változatos kinézést adnak a tónak. Eddig alig volt a tónak egy félhold tisztása, míg most vagy 15 szép tisztása van, melyben a különféle vadak egész fesztelenséggel lubiczkolnak és úszkálnak. A természet ezen, csodálatos játéka a vadászatra nézve kedvező, mert a vadakhoz való hozzáférhetőség nincs többé akadályozva. A tó telve van vízzel, ellepve sok szárcsával, kacsával. Egyszóval az idei vadászat élvezetesnek ígérkezik. – írta a Székesfehérvár és Vidéke 1876-ban.

Betörtek Wrábel fűszereshez

A Deák Ferenc utca és Árpád utca sarkán levő Wrábel fűszerüzletben, ahol már ismételten történtek betörések, ma éjjel ismét ismeretlen tettesek jártak. A betörők a redőnyt felfeszítve behatoltak az üzletbe és értékes árukat vittek el. A rendőrség ma reggel helyszíni szemlét tartott és megindította az erélyes nyomozást. – tudtuk meg a Fehérvári Hírek 1947-es számából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában