Frissen Fejérből

2023.06.20. 10:38

A fehérvári uszodába és a Bregyóba is került az életmentő EpiPen injekciókból

Itt a nyári szünet, amikor "elárasztják" a gyermekek a város közösségi tereit. Erre gondolva a fehérvári önkormányzat újabb helyekkel bővítette az EpiPen injekcióval felszerelt helyek körét.

Házi Péter

A város újabb létesítményeit látták el az életmentő injekcióval

Fotó: Csapó Balázs

Újabb önkormányzati létesítményeket szerelt fel a székesfehérvári önkormányzat az allergiás rohamok elleni EpiPen injekciókkal! - adta hírül közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András felidézte, hogy tavaly minden fehérvári oktatási intézményt elláttak az  EpiPen injekciókkal,  és mivel a döntés helyességét az élet visszaigazolta, - azaz volt szükség az injekció beadására -  ezért további városi létesítményeknek is beszerezték az injekciót.

Mostantól tehát szükség esetén a Bregyó-közi centrum portáján, a Csitáry uszodában, a Vadvédelmi Központban, a velencei gyermektáborban és  a Béla úti temető portáján is elérhetőek allergiás roham esetén életmentő injekciók.

" Tekintettel a nyári szezonra, amikor fokozott veszélye van többek közt a rovarcsípés okozta allergiás rohamoknak, különösen fontos, hogy minél több helyen álljanak rendelkezésre ezek az injekciók, de bízom abban, hogy nem lesz rájuk szükség!” - tette hozzá a város polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában