Frissen Fejérből

2023.05.11. 15:13

Mit lehet tenni, ha a sűrű növényzet eltakar egy közlekedési táblát?

Székesfehérváron a Budai úton autózva észrevettük, hogy az egyik kereszteződésben a sűrű növényzet szinte teljesen eltakar egy jelzőtáblát.

Déri Brenda

A táblán a kerülési irányt jelző nyilak nem is láthatók

Fotó: Déri Brenda / FMH

Könnyen lehet, hogy a városban több helyen is akad egy-egy olyan közlekedési tábla, amit eltakar valamennyire a közvetlen növényzet, de mi a Budai útról a Palotai útra kanyarodva láttunk egy ilyet. Itt gyakorlatilag a kerülési irányt jelző tábla 90 százaléka nem látható, de szerencsére azon a szakaszon a táblákon túl az útburkolatra festett jelzések is segítik a tájékozódást. 

A növényzet itt még nem takarta el a közlekedési táblát
Fotó: Déri Brenda / FMH

Ugyanekkor felmerült, hogy mit tehet az, aki ilyet lát, hiszen míg valakinek lehet, hogy ’mindegy’, addig másnak nagy segítséget jelenthet, ha rendesen látszódik a tábla. Mint Bozai Istvántól, a Városgondnokság vezetőjétől megtudtuk, nekik kell bejelentést tenni, ha valaki ilyet lát. Ezt bárki megteheti a központi hibabejelentésen vagy a Székesfehérvár applikáción keresztül. A városgondnokság pedig amint értesül az esetről, kimegy a helyszínre és megtisztítja a táblát az azt eltakaró növényzettől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában