Frissen Fejérből

2023.05.06. 13:00

Megszűnt az átjárás a temetőben Bakonycsernyén

A nagyközség képviselő-testülete mostantól szabályozza a temető autós forgalmát. A kegyeleti hely kiskapuja továbbra is nyitva lesz, ám gépjárművel való behajtás kizárólag a vállalkozási tevékenységet végzőnek lehetséges, engedélykérést követően.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Lakossági jelzések és kérések figyelembevételével, a temető kegyeleti jellegének megtartása érdekében megjavították a kerítést és egy új, impozáns főkaput építtetett be az önkormányzat. 

-Képviselő-testületünk a temető nyitvatartását továbbra sem korlátozza, az hétköznap és hétvégén szabadon látogatható, emellett kulturált illemhelyet is kialakított, mely szintén szabadon használható. A gépjárművel történő behajtást viszont a más temetőkhöz hasonlóan a kapu bezárása miatt szabályozza a helyi rendelet, ugyanis több esetben előfordult, hogy a temetés ideje alatt gépjárművek zavarták meg a szertartást, továbbá az urnasírhelyek közvetlen környezetét használták parkolónak, mely tiszteletlen a gyászoló család és az elhunyt irányában. A harmadik és legnyomósabb indok a temetőbe való behajtás leszabályozásának, az, hogy a vadak ne jussanak be a síremlékek közé, továbbá a temetőben vállalkozási tevékenységet végzők ellenőrizhetősége is megvalósulhasson, ismertette a kialakult helyzetet Fidrich Tamásné, a nagyközség jegyzője. 

Az önkormányzat arra kér mindenkit, hogy a kisajtót az áthaladást követően csukják be távozáskor csukják be maguk után és egyben minden autóst figyelmeztetnek, hogy a gépjárművel való behajtás kizárólag a halottszállító gépjárműnek, illetve a temetőben vállalkozási tevékenységet végzőknek lehetséges, de csak az engedélykérést követően. Amennyiben valaki súlyosan mozgássérült személyt kíván a temetőbe szállítani, úgy a temetőkapu kulcsát a polgármesteri hivatalból lehet elkérni, de csak hétköznap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában