Nem mindegy, hogy milyen beutalóval szeretne valaki időpontot egyeztetni.

2023.05.05. 14:48

Májustól módosult a vérvételi időpontfoglalás rendje

Minden típusú beutalóval szükséges előzetesen időpontot foglalni a laboratóriumi ellátáshoz és ez alól csak az kivétel, aki sürgős beutalóval érkezik – tájékoztatja betegeit hírportálján a kórház.

Déri Brenda

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Mint írják időpontfoglalásra telefonon hétfőtől péntekig van lehetőség, méghozzá délelőtt 11 és délután 14 óra között a +36 21 223 3131 telefonszámon. Személyesen szintén hétfőtől péntekig tudnak időpontot egyeztetni a betegek reggel 7 és délután 15 óra között az első ablaknál. Ezen túl pedig online időpontfoglalásra is van lehetőség, ám az valamivel bonyolultabb, ugyanis eltérő weboldalon kell lefoglalni az időpontot annak függvényében, hogy milyen beutalóval érkezik majd a beteg. Így nem mindegy, hogy valakinek háziorvosi, más intézményből való szakorvosi, szakrendelésen kiállított vagy magánfinanszírozott ellátás során kiállított beutalója van. Fontos azonban, hogy terheléses vizsgálat esetén csak telefonos időpontfoglalás lehetséges. Azt, hogy ezen belül milyen vizsgálatra – cukorterhelés, inzulinrezisztencia teszt, laktózterhelés – szeretne időpontot foglalni az előjegyzés során lehet jelezni. A Távirda utcai vérvételi helyre bármely beutalóval lehet időpontot foglalni, kivéve az utóbbira, azaz terheléses vizsgálatokra.

Abban az esetben, ha valaki hozott vérmintát szeretne leadni, szintén időpontot kell foglalnia.

Részletesebb tájékoztatást a kórház weboldalán találnak!



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában