Remélhetőleg idén befejeződik

2023.05.27. 11:00

Az elektromotor már a helyén – alakul a Gárdony hajó

Tavaly kezdődött, s remélhetőleg idén befejeződik a Gárdony hajó felújítása. A dízelből elektromossá váló hajó a Velencei-tavon teljesít majd szolgálatot a turisták nagy örömére. Májusban sok minden történt a hajótesttel.

S. Töttő Rita

Forrás: Velencei-tavi Fejlesztési Nonprofit Kft.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a Velencei-tó egyik régi motorosának, a Gárdony hajónak a felújítási munkálatait, amely most, 2023 májusában igazán nagy lendületet vett. Hó elején megindultak a belső munkálatok a hajón, megtörténtek az elektromos szerelések és a belső teret is kialakították. A hajópadló és a csúszásmentes rétegelt lemez is felkerült a helyére, majd pedig a mennyezet szigetelése következett – adta hírül a felújítást végző, a Velencei-tavon hajózással foglalkozó társaság. A hajó két oldalt nyitott lesz, ám rossz idő esetén ponyvával védik majd a belső teret, derült ki, ahogy az is: az elektromotorokat már felszerelték, így már a festési munkálatoknál tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában