Megnéztük, hogy állnak a munkálatok

2022.10.19. 13:30

Lassan, de biztosan halad a Gárdony hajó újjászületése a Velencei-tó partján

Idén januárban - fél év tervezés, majd engedélyeztetési folyamat után – a gyakorlatban is megkezdődött a Gárdony hajó átépítése.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita

Szépen haladnak a tavaly pályázaton forrást nyert projekt munkálatai, melynek köszönhetően a közeljövőben vízre kerülhet az első elektromos sétahajó a Velencei-tavon – már amennyiben lesz annyi víz a tóban, hogy újra szolgálatba állíthassák. Az öreg dízelmotoros vízijármű munkálatait megnéztük a tóparton, ahol még ugyan lecsupaszítva áll a hajó, de már látszódnak a fejlesztés-tervezés hozadékai.

Fotós: S. Töttő Rita

Sok minden történt a Gárdonnyal partra vitele óta: kiemelték a 20 éves Andoria motort, s megszabadították a teljes dízel rendszertől. Új bordák beépítésével kiszélesítették és oldallemezt is kapott a hajó, sőt mi több, a teljes belső teret felújítják. Az ablakkereteket szintén felújították, amelyek az elmúlt hetekben kerültek vissza a helyükre. Az elektromos motorok már korábban megérkeztek, így hamarosan azok beépítése kezdődhet meg. Az eredeti tervek szerint ugyan már 2022 nyarán elkészülhetett volna a projekt, de a munkálatok kicsit lelassultak – tudtuk meg. Ám a lényeg, hogy jövőre biztosan vízre kerülhet a megújult Gárdony hajó.

Fotós: S. Töttő Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában