Újabb csaló

2023.05.11. 16:00

Ablakszigetelést ígért, de gyanús volt

Újabb s újabb trükkökkel akarnak bejutni a lakásokba s felmérni a terepet csalók Székesfehérváron. Legutóbb a Tóvárosi lakónegyed lakásait kopogtatta körbe egy férfi, nyílászáró szigetelést ajánlva fel.

S. Töttő Rita

Forrás: Shutterstock

A zárt lépcsőházi ajtók és a kaputelefonos lehetőségek sem jelentenek akadályt manapság azoknak, akik be akarnak jutni a lépcsőházakba. Székesfehérváron a Tóvárosi lakónegyedben járt a lakók szerint csaló – de mindenképpen olyan személy, aki erőszakosan be akart jutni a lakásokba. Többen is jelezték: valahogyan bejutva a lépcsőházba, bekopogtattak a lakások ajtaján –, s nyílászáró szigetelésre adtak ajánlatot, sőt, előleget kértek a majdani munkáért cserébe. Volt, aki elküldte az illetőt, más pedig utánanézett a történetnek, s kiderült, nem létező cég nevében adott ajánlatot a férfi.

A lakók szerint erőszakosan be akart menni a lakásokba a férfi, mondván, felmérné az ablakok állapotát. A jóhiszemű, nyugdíjas lakókat éppen ezért készítsük fel, hogy semmilyen módon ne engedjék be sem a lépcsőházba, sem pedig a lakásukba azt, akit nem ők maguk hívtak meg. Ha pedig úgy érezzük, gyanús személy kéredzkedik be otthonunkba, hívjuk azonnal a rendőrséget!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában