Frissen Fejérből

2023.05.21. 15:40

A Velence Korzó kerítése ellen tüntettek (videó)

A Velence Korzó kerítésének ügyét sokan közügynek tartják a környéken. Erről tettek tanúbizonyságot azok is, akik vasárnap részt vettek a helyszínen szervezett békés tüntetésen.

Baráth Eszter

Fotó: Nagy Norbert

A Velence Korzón húzódó kerítéssel kapcsolatban már több cikket is olvashattak portálunkon. Legutóbb arról számoltunk be, hogy a település önkormányzata által, az üzemeltetővel szemben indított birtokvédelmi eljárás határozata elutasította a városvezetés kérelmét.

A lakosság és a parton büfét, vagy valamilyen üzletet üzemeltetők azonban megelégelték a kialakult helyzetet, Könyves Tamás szervezésében vasárnap a tóparton, a szervező üzlethelyiségének teraszán tüntettek. Amikor Könyves Tamást a nap eseményeiről kérdeztem, először a korábban történteket elevenítette fel: – A boltunk köré azért húztak fel egy kerítést, mert pár héttel ezelőtt elkezdtük szervezni a nagy kerítés elleni, mai tűntetést. A legkellemetlenebb a tegnapi eset volt. Kicsit kijjebb toltuk az előttünk lévő kerítést, mert útban volt és egyben balesetveszélyes is. Ebben segített nekünk néhány család, majd, amikor már csak a párommal és a kislányommal voltunk itt, megállt előttünk egy busz. Néhány, mondjuk úgy kidobó kinézetű férfi érkezett, akik visszarakták a kerítést és az előtte lévő nagy kukákat is hozzá láncolták. Fizikai atrocitás ért minket, mert próbáltunk ellenállni – mesélte a tüntetés szervezője.

A meghirdetett eseményre civilek és a part büféinek, üzleteinek üzemeltetői, tulajdonosai is érkeztek. A jelenlévők közösen dolgoztak ki egy petíciót, amiben megfogalmazták észrevételeiket. A kerítés ellen már korábban elkezdték gyűjteni az aláírásokat, ezzel kapcsolatban Könyves Tamás elmondta, sokan jelezték aláírási szándékukat, ezért valószínű, hogy a füzetet leadják az önkormányzaton, ahol bárki kitöltheti majd. Emellett azonban szándékukban áll elindítani egy online aláírásgyűjtést is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában