Régi iskolájukban elevenítették fel a diákkori éveket.

2023.04.15. 15:30

Visszaültek az iskolapadba – öregdiák találkozó a Ciszterciben (videó)

Öregdiák találkozóra invitálta az egykori „cisztereseket és józsefeseket” a Ciszter-JAG Öregdiák Egyesület április 15-én, szombaton.

Déri Brenda

Sokkal többen vettek részt a találkozón, mint amire számított az egyesület.

Fotó: Déri Brenda / FMH

A Ciszterci Szent István Gimnázium előcsarnokába belépve már gyülekeztek az egykori ciszteres és józsefes diákok. Jó volt látni, ahogy megismerték egymást és itt-ott rácsodálkoztak arra, hogy kiből ’mi’ lett. Ribi Gábor, az egyesület elnöke rövid előadásában elmondta, hogy voltaképpen csoportjuknak ez az egyik fő célja. 

– Egy közösséget szeretnénk formálni azokból a régi ciszteresekből és józsefesekből, akik a múltban itt tanultak. Programokat, összejöveteleket szervezünk és bízunk abban, hogy ezáltal még aktívabb egyesületté válunk – mondta az elnök, majd hozzátette, hogy a mostani cisztercis diákokat is szeretnék támogatni, valamint közösségük összefogásával példát mutatni nekik.

Hangos nevetések és diákkori sztorik. 
Fotós: Déri Brenda / FMH

Ami az egyesületet illeti annak elődje 1922-ben alakult meg Ciszterszi Diákszövetségként, öt különböző osztállyal, melyben azok a Ciszterci intézmények vettek részt, amelyek az ország különböző pontjain találhatók. Így a székesfehérvári mellett, volt még Budán, Baján, Pécsett és Egerben is. Egy időre aztán lappangott az összefogás, majd, a székesfehérvári, mint önálló egyesültet 2007-ben jött létre, és azóta is ebben a formában folytatja az elődök által megfogalmazott célok megvalósítását. 

Jelenleg 1361 tagot számlál az öregdiák csoportjuk, azonban nagyon szeretnék, ha tagjaik száma a jövőben tovább bővülne. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában